diumenge, 26 de juny del 2011

Hivern

Amb l’arribada de l’hivern, hem començat el nou any aimara. Teníem entès que el solstici era el dia 23, però resulta que el nou any aimara comença la nit del 20 al 21, i els aimares n’entenen molt d’astronomia. A quatre mil metres d’alçada ens trobem en una atalaia perfecte per tal d’observar els astres i les estrelles. A les nits, ara que ja no hi ha cap núvol, es pot contemplar uns cels plens d’estels i s’observa amb una perfecta nitidesa la Via Làctia.

Des d’aquest observatori i amarats de la mil·lenària tradició d’observar i interpretar el cel podem assegurar-vos que els astres són molt propicis a la família Masllo-Castillo i que si, a banda del cel sabem interpretar altres signes més terrenals i propers a la professió de l’Anna, estem d’enhorabona. REVISCA!!!

Si tot va bé, quan ja siguem a les acaballes de la nostra primavera serem un (o una) més a la família. Cap a principis de desembre en Guinot deixarà de ser fill únic per passar a ser fill gran. Estem molt feliços i podent viure aquest temps amb plenitud. Això sí, malgrat que l’Anna es troba bé, no és el mateix un embaràs a ran de mar que aquí dalt. De on vindrà l’augment considerable de mareigs respecte l’embaràs d’en Guinot? Serà l’escassetat d’oxigen, o bé serà que és nena? Podríem fer una altra enquesta, però la veritat és que nosaltres ho tenim clar.

Com que veiem la mà de bolquers que se’ns vénen a sobre, ja hem pres mesures i des del dia de Sant Joan anem asseient en Guinot una estona cada dia al bacinet amb molts bons resultats (gairebé cada vegada ha fet un pipí). Així estem entrant en aquella etapa que el nostre tema de conversa és cada cop més escatològic. Visca la vida familiar, Jallalla el creixement dels nens!

Respectant la tradició que vam inaugurar amb en Guinot, ens allunyarem uns 90 quilòmetres de l’hospital on treballa l’Anna per tal de tenir el part, a menys que el tinguem a casa (frase de l’Anna!). Així hem vist un bonic hospital anomenat Arco Iris de la ciutat de la Paz i que tenen fins i tot UCI de neonatologia. De totes maneres encara queda molt temps per tal d’imaginar-nos quin estil de naixement ens agradaria i s’hi barregen opcions molt diverses i interessants.

Evidentment, aquesta notícia ens anima molt i creiem que ens ajudarà a escalfar l’ambient de l’hivern que encetem (diuen que a les nits de l’hivern de Corpa es pot arribar a baixar molts graus sota zero!). ¡Cómo será!

Una abraçada molt gran a tothom i fins a la propera. Per cert, animeu-vos a votar en l’elecció del cotxe, que ja queden pocs dies, amb els resultats esperem poder-vos narrar les peripècies que JA hem viscut amb ell. A reveure!

1 comentari:

  1. Holaaaa!!

    Primer de tot: ENHORABONAAAAAA! Això és una graaan notícia: un/a bolivianet/a més a la família!! :D

    Això ho sap l'àvia?? (la nostra àvia, s'entén!)Que segur que li farà moltíssima il·lusió saber-ho! Suposo que els vostres pares ja li ho hauran dit, no? No em voldria avançar jo...

    Bé, jo us he anat seguint pel blog (encara que no hagi escrit...sóc una mica desastre...), però ara feia temps que no ho feia i m'he hagut de posar al dia urgentment!

    I sembla que no us va malament del tot per Bolívia, al contrari! M'encanta veure que, malgrat les petites aventures o les operacions fetes amb menys del mínim necessari, esteu contents amb l'experiència!

    També us volia dir que al final m'han acceptat el treball al congrés de Xile i estaré per terres sud-americanes del 22 de setembre al 6 d'octubre. M'encantaria fer-vos una visita, però no sé com està tot allò de comunicacions... la veritat, encara estic plantejant-me si venir-vos a veure és una bogeria o no. De fet, m'han dit que des d'Oruro a Antofagasta (on hi ha el congrés)hi ha més d'1 dia de camí amb tren/bus!! I clar, venint des de La Paz això ja pot ser la repera... (sense comptar les hores fins a Qrpa). Com a odiessa no estaria gens malament! jajaja...

    Però no sé, vosaltres potser em podeu dir millor si creieu que hi ha alguna possibilitat real de venir (tant pel tema de comunicacions com per vosaltres, que ara mateix veig que esteu d'allò més enfeinats per l'altiplà!). Però, sobretot, sense CAP compromís, eh? No us vull fer anar malament per a res i, a més, també s'ha de tenir en compte que jo no vinc "de vacances", sinó al congrés... :(
    Però si puc aprofitar seria genial! ;)

    Ja em direu alguna cosa així que pugueu, més que res si us aniria bé que vingués a saludar... perquè el que està clar és que hauria de mirar si m'ho puc organitzar per venir com abans millor.

    Un petonàs als 3!! (als 4, perdó!!)

    Montgarri

    PD: Us enviaré el mateix text al mail, no sé amb quina freqüència el llegiu... però per provar que no quedi!

    ResponElimina